• Oznam k nástupu do školy od 22.6.2020

          • Ranný nástup žiakov do školy (všetky ročníky):

            7.30 – 8.00 hod.              

            - žiaci vstupujú do priestorov školy v ochrannom rúšku samostatne po jednom

            - pri prvom nástupe do ZŠ žiak predloží písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie- týka sa žiakov 6.-9. roč.!!! 

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_zdravotnom_stave.pdf

            Ak žiak nedonesie vyhlásenie, nemôže vstúpiť do školy a ide domov!

            Režijné poplatky za školskú jedáleň a doplatok za potraviny budú od 22. 6. 2020 platiť tí žiaci, ktorí budú od uvedeného dátumu poberať stravu v školskej jedálni

            Do školskej jedálne nemajú prístup rodičia, ani obed nebude vydávaný do obedárov. V prípade neprítomnosti žiaka odhlasujte obedy do 7.00 hod. cez internet, mailom na majercikova@9zstn.sk alebo telefonicky na 032 6524 528.

          • Nástup žiakov do školy - zmeny

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministra školstva sa uskutočnia nasledovné zmeny, ktoré sa týkajú doterajšej prevádzky škôl a školských zariadení.

            od 15. júna:

            - ruší sa obmedzenie počtu žiakov v triedach,

            - ruší sa povinnosť merania teploty, opatrenie sa mení na odporúčanie,

            - v platnosti zostáva vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa, je nutné vypísať ho po každej dlhšej neprítomnosti dieťaťa na vyučovaní.

            od 22. júna:

            - do škôl sa vracajú žiaci 6. – 9. ročníka, ich prítomnosť je dobrovoľná.

            Je potrebné, aby rodičia informovali triedneho učiteľa o tom, či ich dieťa do školy nastúpi alebo nie. Zároveň je potrebné, aby rodičia svoje dieťa v prípade záujmu o stravovanie prihlásili na obedy v školskej jedálni prostredníctvom aplikácie Edupage do 17. 6. 2020.

             

          • Oznam k nástupu do školy

          • Ranný nástup žiakov do školy:

            7.30 – 7.45 hod.               1. ročník

            7.45 – 8.00 hod.               2. a 3. ročník

            8.00 – 8.15 hod.               4. a 5. ročník

            - žiaci vstupujú do priestorov školy v ochrannom rúšku samostatne po jednom, dodržiavajú rozostupy cca 2m

            - pri prvom nástupe do ZŠ žiak predloží písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. 

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_zdravotnom_stave(1).pdf

            Ak žiak nedonesie vyhlásenie, nemôže vstúpiť do školy a ide domov!

            Žiaci 1.-3. ročníka, ktorí budú navštevovať školský klub, predložia v pondelok písomné prehlásenie o čase odchodu z ŠKD. Odchod_z_SKD.pdf 

            Poplatky za školský klub a režijné poplatky za školskú jedáleň a doplatok za potraviny budú od 1. 6. 2020 platiť tí žiaci, ktorí budú od uvedeného dátumu navštevovať školský klub detí a poberať stravu v školskej jedálni

            Do školskej jedálne nemajú prístup rodičia, ani obed nebude vydávaný do obedárov. V prípade neprítomnosti žiaka odhlasujte obedy do 7.00 hod. cez internet, mailom na majercikova@9zstn.sk alebo telefonicky na 032 6524 528.  

            Ďalšie informácie k nástupu do školy: Pokyny_pre_ziakov_platne_od_1.6.2020.pdf

          • Nástup do školy

          • Vážení rodičia 1.- 5. ročníka!

            Prosíme Vás, aby ste najneskôr do piatku 22. mája 2020 do 12.00 hod. oznámili triednym učiteľom prostredníctvom e-mailu alebo prostredníctvom aplikácie EDUPAGE, či Vaše dieťa bude/nebude navštevovať školu od 1. 6. 2020. Zároveň vyjadrite svoj záujem o stravovanie a žiaci 1.- 3. roč. o ŠKD. Pristúpte k tomu zodpovedne, aby sme sa mohli pripraviť na opätovný návrat žiakov do školy.

          • Športový areál - otváracia doba pre verejnosť

          • Športový areál - otváracia doba pre verejnosť:

            23. máj - 31. máj 2020         PO - NE : 9.00 - 20.00 h.

            1. jún - 30. jún 2020             PO - PIA: 17.00 - 20.00 h.

                 SO - NE : 9.00 - 20.00 h.

            - športovanie v športových areáloch pri školách sa riadi aktuálnymi platnými nariadeniami hlavného hygienika SR

            - do športového areálu má zákaz vstupu osoba, u ktorej sú príznaky ochorenia COVID - 19

            - športové aktivity sa uskutočňujú bez šatní a bez obecenstva

            - dodržiavanie poriadku v športových areáloch bude vo zvýšenej miere kontrolované mestskou políciou

            - tieto pokyny dopĺňajú platné prevádzkové poriadky jednotlivých školských ihrísk.

          • Oznámenie o záverečnom hodnotení

          • Riaditeľ školy oznamuje žiakom a rodičom, že na základe odporúčania MŠ SR a rozhodnutia Pedagogickej rady budú na konci školského roka žiaci hodnotení z hlavných predmetov (SJL, ANJ, 2. CJ, MAT, BIO, FYZ, CHE, DEJ, GEG, OBN, na I. st. aj PVO, PDA, VLA) slovným hodnotením, z výchovných predmetov, techniky a informatiky slovom absolvoval. Do záverečného hodnotenia budú zahrnuté aj známky získané v čase pred prerušením vyučovania. Žiaci sú povinní počas vyučovania na diaľku komunikovať a plniť požiadavky jednotlivých vyučujúcich. V prípade neplnenia požiadaviek môžu byť po obnovení vyučovania na základe rozhodnutia pedagogickej rady preskúšaní. Slovné hodnotenie:  dosiahol veľmi dobré výsledky (100-80% výkonu), dosiahol dobré výsledky (79-45% výkonu), dosiahol uspokojivé výsledky (menej ako 45% výkonu).

          • Oznam pre žiakov

          • Počas zatvorenia školy z dôvodu šírenia koronavírusu sa budú žiaci vzdelávať samoštúdiom. Vyučujúci budú komunikovať so žiakmi prostredníctvom Edupage, kde budú zadávané úlohy pre žiakov a pokyny na ich riešenie. Sledujte priebežne webovú stránku školy a aplikáciu Edupage.

        • Technika doma
          • Technika doma

          • Technika doma. Naši siedmaci mali za dobrovoľnú domácu úlohu vytvoriť ľubovoľný výrobok z dostupných materiálov. Žiaci si mali vytvoriť návrh výrobku. Rozpísať použitý materiál, pomôcky a postup. Postupnú tvorbu výrobku priebežne zaznamenávali. Všetko nakoniec spracovali do prezentácie. Teraz sa máte možnosť pozrieť na ich hotové práce. Fotogaléria

        • Príroda okolo nás
          • Príroda okolo nás

          • Naši žiaci sa vzdelávajú doma, ale často chodia aj von do prírody. Krásu prírody zachytili kresbou, maľbou ale aj fotografiami. Prinášame vám jarné okamihy krajiny, alebo detaily kvetov od našich fotografov. Ešte stále môžete posielať fotografie aktivít vonku, alebo krátky foto príbeh z výletu doplnený textom. Pracujeme na ďalšom čísle časopisu Jedenástky. Fotogaléria

          • Záväzné prihlášky na ETV, NBV a druhý cudzí jazyk

          • Vážení rodičia!

            Prosíme Vás, aby ste najneskôr do 4. mája 2020 nahlásili triednym učiteľom prostredníctvom e-mailu alebo cez aplikáciu EDUPAGE, či Vaše dieťa v školskom roku 2020/2021 bude navštevovať etickú výchovu alebo náboženskú výchovu (rímskokatolícku alebo evanjelickú).

            Rodičov žiakov terajšieho 6. ročníka žiadame, aby triednym učiteľom oznámili aj druhý cudzí jazyk, ktorý bude ich dieťa navštevovať povinne od 7. ročníka v rozsahu 2 hodiny týždenne. Na výber je jazyk ruský alebo nemecký. Jazyk, ktorý si Vaše dieťa zvolí, bude záväzný v 7.-9. ročníku bez možnosti zmeny. Ak nemáte aktívne rodičovské konto, stačí prihlášku potvrdiť emailom, ktorý napíšete triednemu učiteľovi. Ďakujeme.

          • Oznam o koncoročnom hodnotení

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že na základe Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020, všetky výchovné predmety na konci školského roka nebudú klasifikované známkou. Koncoročné hodnotenie ostatných predmetov bude zverejnené po vydaní pokynov MŠ SR a po zasadnutí pedagogickej rady.

        • Dúha ako symbol spolupatričnosti
          • Dúha ako symbol spolupatričnosti

          • V západných krajinách sa ujal výborný nápad - deti si počas koronavírusu namaľujú dúhu a nalepia ju na okno alebo dvere domu. Ako znak pre iné deti čo sú na prechádzke vonku a môžu tak vidieť, že v tom nie sú samy. Aj my sme sa pridali. Piataci a šiestaci kreslili, maľovali či modelovali dúhu. Ak pôjdete na vychádzku a v oknách uvidíte dúhu, tak sú to aj oni. Kto sa ešte nepridal, tak môže....  Krásne slnečné všetky dni Fotogaléria

          • 2% - prosba k rodičom

          • Vážení rodičia!

            Nakoľko je prevádzka školy prerušená, prosíme Vás, aby ste vyplnené tlačivá k 2% dane spolu s potvrdením o zaplatení dane vhodili do poštovej schránky umiestnenej na bráne školy od Šafárikovej ulice. Veľmi pekne Vám ďakujeme! DEŤOM, neinvestičný fond

        • Jarný pozdrav
          • Jarný pozdrav

          • V tomto jarnom čase naši žiaci kreslili, maľovali, alebo zhotovovali pekné jarné obrázky. Niektoré sú navrhnuté aj ako pohľadnice. Potešia určite všetkých.

            Pokojnú a pohodovú Veľkú noc medzi najbližšími. Fotogaléria