• Trenčianske hodiny

          • V pondelok 24.10. sa na našej škole uskutočnila súťaž Trenčianske hodiny. V speve ľudových piesní súťažilo 27 detí v dvoch kategóriach.

            Umiestnenie v 1. kat.: 1. Simona Vincenty 2.B, 2. Radka Balajová 2.A, 3. Janka Marčáková 3.C.

            Umiestnenie v 2. kat.: 1. Kamila Muchová 5.A, 2. Rebecca Kušnerik 4.B, 3. Nina Pilátová 4.A.

            Všetkým súťažiacim gratulujeme a víťazom držíme palce v obvodovom kole.

            Ďakujeme pani učiteľkám za prípravu a pani učiteľke Bočákovej, Suchomelovej a Tlukovej za organizáciu súťaže.

        • DEŇ JABLKA  v ŠKD
          • DEŇ JABLKA v ŠKD

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa jablka, ktorý bol vyhlásený na 21. októbra sme v ŠKD Sovička uskutočnili týždeň jablka, kedy sme všetky aktivity venovali téme tohto ovocia. Deti sa primerane veku oboznamovali s prospešnosťou jablka pre ľudské zdravie, s možnosťami jeho spracovania a konzumácie. Týždeň jablka sme otvorili v pondelok na školskom dvore ľudovou pesničkou „Červené jabĺčko“ a pohybovou aktivitou na tému oberania jabĺk. Bohatú úrodu sme oslávili tancom, diskotékou na známe pesničky nášho ŠKD. Nasledujúce dni sme sa venovali v oddeleniach rôznym výtvarným aktivitám, súťažiam, nechýbali ani rozprávky a príbehy o jablkách, deti mali možnosť samé vytvoriť príbeh o jabĺčkach. Vrcholom týždňa, na ktorý sa všetky deti tešili bola ochutnávka jabĺk a produktov z nich v rôznych podobách – jabĺčka v surovom stave, sušené jablká, koláčiky, sušienky, džemy, jablkové výživy a rozličné nápoje. Naša veľká vďaka patrí rodičom, ktorí zabezpečili pre deti bohatú jablkovú nádielku. Sme radi, že sme mali príležitosť deti motivovať k jedeniu nielen jabĺk, ale celkovo ovocia, ktoré je nevyhnutnou súčasťou zdravého stravovania. Fotogaléria

        • Dejepisná exkurzia
          • Dejepisná exkurzia

          • V stredu 19.10.2022  sa žiaci 7.A, 7.B, 7.C a 7.D  spolu so svojimi triednymi učiteľkami a učiteľmi dejepisu  zúčastnili dejepisnej exkurzie v ČR.

            Cesta viedla na Moravu. Žiaci si prezreli nové expozície venované praveku a stredoveku v Památníku Veľkej Moravy – Staré Město.

            Premiestnili sa do  Archeoskanzemu Modrá – centra  histórie a tradícií z čias Veľkej Moravy, kde zábavnou formou  poznávali dávnu minulosť . Rozprávali im  o živote na Veľkej Morave, o Konštantínovi a Metodovi.  Žiaci navštívili i vtedajšiu školu s veľmi prísnym, ale správnym učiteľom, pekáreň a stanovište s vtedajšími odevmi a zbraňami.

                     Veľmi zaujímavá bola  aj Živá voda – európsky unikát – tunel v sladkovodnom jazere, kde žiaci  pozorovali zaujímavé druhy rýb.

            Deň zakončili občerstvením  a hrami, šťastní a  plní zážitkov, sa vybrali domov do Trenčína. Zodp. Mgr. Katarína Vavrušová   Fotogaléria

          • Výsledky volieb do Rady školy

          • Na základe sčítania hlasov a overenia výsledkov volieb oznamujeme, že v ďalšom funkčnom období budú rodičov zastupovať v rade školy:

            1. Ing. Katarína Bujnová (284 hlasov)

            2. JUDr. Oľga Kandráčová (234 hlasov)

            3. Ing. Natália Zaťková (184 hlasov)

            4. Ing. Martin Kováč (160 hlasov)

            Ďalšie poradie kandidátov: 5. Ing. Katarína Kunová(152), 6. Mgr. Martin Švelka(136), 7. Ing. Lucia Mokrišová(125).

            Zvoleným zástupcom rodičov blahoželáme a tešíme sa na spoluprácu. Termín ustanovujúceho zasadnutia Rady školy bude oznámený prostredníctvom emailu.

          • Rodičovské združenie spojené s voľbou do Rady školy

          • Oznamujeme rodičom, že vo štvrtok 13. 10. 2022 sa o 17.00 hod. uskutoční celoškolské RZ.

            Vaša účasť je dôležitá, pretože sa uskutočnia voľby zástupcov rodičov do Rady školy. Prosíme Vás o účasť!

            Ak máte záujem pracovať v Rade školy alebo chcete navrhnúť kandidáta z radov rodičov (s jeho súhlasom) do Rady školy, môžete tak urobiť e-mailom na adresu novomeskeho@9zstn.sk alebo prostredníctvom triednych učiteľov do 10. 10. 2022 do 14.00 hod.

          • Týždeň ústneho zdravia

          • Najkrajší úsmev je zdravý úsmev. A aby bol zdravý čo najdlhšie ,treba sa o zuby a celú ústnu dutinu pravidelne i správne starať.

            V dňoch 3. – 7. októbra sa žiaci prvého stupňa zapojili do aktivít, ktoré vedú k uvedomeniu si dôležitosti ústneho zdravia.

             Tejto problematike sa venovali teoreticky aj prakticky. V teoretickej časti si pripomenuli význam a zásady správnej starostlivosti o ústnu dutinu. V praktickej časti si precvičili správnu techniku čistenia zubov.

             Žiaci sa aktívne zapojili do oboch častí hodiny, tešili sa zo svojich aj novozískaných vedomostí a zručností. Uvedomili si, že odmenou za každodennú starostlivosť o ústnu dutinu je ich zdravý úsmev.

             Týždeň  ústneho zdravia zabezpečila Mgr. R. Bernátová

        • Finančná gramotnosť
          • Finančná gramotnosť

          • Finančná gramotnosť je jedna z najdôležitejších zručností, ktorú by sme mali v živote ovládať. Veď koniec koncov, s financiami pracujeme každý deň a do veľkej miery od nich závisí kvalita nášho života. Deti by sa preto mali oboznamovať so svetom financií už odmalička, aby sa v dospelosti vedeli postaviť na vlastné nohy a dokázali tak manažovať svoje osobné financie. V ŠKD ,,Sovička“ nebolo tomu inak ani tento školský rok. Pre lepšie pochopenie hodnoty peňazí si deti osvojili viacero zručností: vysvetlenie jednoduchých finančných výrazov, výroba svojho platidla, hra na obchod, vypracovanie pracovných listov, vytvorenie „finančnej“ pojmovej mapy a pod. Fotogaléria