• Oznam o samotestovaní pre budúcich prvákov a novoprijatých žiakov

          • Vážení rodičia!

            V priebehu šk. roka budú mať rodičia možnosť využívať dobrovoľné samotestovanie žiakov AG testami v domácom prostredí. Každý žiak dostane sadu 25 ks testov. Keďže prváci a novoprijatí žiaci ešte nemajú prístup do Edupage, prosíme Vás, aby ste svoj záujem o balík testov vyjadrili prostredníctvom e-mailu 9zstrencin@gmail.com najneskôr do stredy 25.8.2021. Ostatní žiaci môžu svoj záujem prejaviť prostredníctvom aplikácie Edupage takisto do 25.8.2021.

          • Za otvorené školy...

          • Vážení rodičia!

            Aby sme zabezpečili bezproblémový školský rok, aby sa Vaše deti nemuseli opäť učiť iba doma, aby sme nemuseli zatvárať triedy alebo školu, prosíme Vás, aby ste sa dali zaočkovať proti Covid-19 a takisto dali zaočkovať aj svoje školopovinné deti od 12 rokov. Neverte, prosím, rôznym hoaxom a zavádzajúcim tvrdeniam na sociálnych sieťach! Len vakcína nám pomôže zvládnuť a ukončiť pandémiu. ĎAKUJEME!

          • Vyhodnotenie súťaže ŠKOLSKÝCH ČASOPISOV

          • V piatok 25.6.2021 boli naši redaktori pozvaní na slávnostné vyhodnotenie súťaže školských časopisov, ktorú organizuje Mestský úrad Trenčín – útvar školstva.

            Tento školský rok sa v našej dištančnej dobe zapojilo 6 škôl. Boli zastúpené základné školy, základná škola s materskou školou a internátny časopis. Kvalitu ohodnotila odborná komisia na čele so žurnalistom,  pánom Serišom. Hodnotil sa  obsah  a úroveň príspevkov, grafická úprava a originálne žiacke práce.  

            Aj tento rok sme obhájili úroveň ZLATÉHO PÁSMA.

            Kto si ešte nestihol pozrieť obe tohtoročné čísla, má možnosť na webovej stránke našej školy. Fotogaléria

          • Skrátené vyučovanie a odchod na obed 24.-29.6.2021

          • 11.15 – 11.35 hod.                         1. a 2. roč.

            11.35 – 12.00 hod.                         3. a 4. roč.

            12.00 – 12.20 hod.                         5. a 6. roč.

            12.20 – 12.45 hod.                         7. – 9. roč.

          • Oznam ŠJ

          •  

            Posledným dňom na odhlásenie obedov v mesiaci jún 2021 je pondelok 28.júna 2021 do 700 hodiny.

            Dňa  30.6.2021 /streda/   bude výdaj obeda od 1000 do 1200 hodiny.

             

          • Skrátené vyučovanie

          • Z dôvodu vysokých teplôt bude skrátené vyučovanie nasledovne:

            5. hod. - do 12.20 hod.

            6. hod. - do 13.00 hod.

            7. hod. - do 14.00 hod.

            V stredu nebude 7. hodina. 

             

          • Zážitkové vzdelávanie v lesnej učebni

          • Naša škola dostala sponzorskú ponuku od občianskeho združenia Zaži Trenčín  pre jednu triedu – vyskúšať si zážitkové vzdelávanie v prírode. Blízky lesopark Brezina je ideálny. 

            14.6. 2021 sa 7.B zúčastnila tohto programu. A bol to teda parádny program. Začali sme prehliadku po pamiatkach nášho mesta. Pán historik Tomáš Michalík nám porozprával zaujímavosti o reliéfe na hradnej skale, o župnom dome, múzeu, morovom stĺpe, piaristickom kostole, synagóge, už neexistujúcich stavbách na námestiach či dlažbe zobrazujúcej základy barbakánu. Odpovede sme písali do pracovného listu. (traja úspešní riešitelia dostali cenu) Pokračovali sme prechádzkou do lesoparku. Tam na nás čakalo občerstvenie a ďalší program. Ponaťahovali sme sa pri jóge, zacvičili sme si s trénermi parkouru. Po dobrom obede priamo v prírode sme pokračovali prednáškou v lesnej učebni o správnom triedení odpadu. A potom už prišli tie najviac očakávané aktivity: Tarzánia a lanový park. Streľba z luku, Midi hojdačka, Bunggyrunning, Slackline, Spoločné lyže a balancovník...Vždy nás sprevádzali inštruktori.  Za absolvovanie aktivít sme získali indície, ktoré nás priviedli k pokladu.

             Bol to naozaj deň plný aktivít a pohybu. Ďakujeme za príjemné chvíle strávené v prírode  Fotogaléria

          • Matematický klokan

          • Tento rok sa celoslovenskej matematickej súťaže "Matematický klokan" zúčastnili žiaci online. Medzi 20% najúspešnejších a titul "Úspešný riešiteľ" získali Nekoranec z 1.A, Maňák z 1.D, Kimle a Kučmínová z 1.B, Habánek z 2.A, Vaško z 2.B, Predný z 3.A, Fusi a Nosková z 3.D a Stehlík z 4.A. Štyria žiaci okrem titulu "Úspešný riešiteľ" získali aj titul "Školský šampión"- Turzíková z 2.B, Kimle, Schlesingerová a Špaček z 2.A. Blahoželáme a za organizáciu ďakujeme p.uč. Bobotovej. Fotogaléria

          • MDD v ŠKD Sovička

          • Sviatok, ktorý sa oslavuje  len raz v roku, patrí  na našej škole k tým najočakávanejším. Napriek opatreniam súvisiacim s pandémiou si deti našej školy tohtoročný Deň detí užili. Každá trieda ho prežila samostatne podľa scenára, ktorý pripravili pani vychovávateľky a náš ambasádor športových aktivít Tomáš Halás. Deti dorazili do školy v športovom oblečení a tešili sa na rôzne hry (Ruky- nohy, Piškvorky, Zamrzlík, Hip-hap-hop, Líščie chvosty…), ktoré na ne čakali na rôznych stanovištiach v priestoroch školského areálu. Po splnení každej súťaže boli deti odmenené malou sladkosťou a balónikmi. Ale pre nás všetkých bolo dôležité, že všetci sme si užili príjemný slnečný deň so svojimi kamarátmi. Fotogaléria

          • Vstupné testy a zápis v Jazykovej škole Trenčín pre nový školský rok 2021/2022

          • Všetkým záujemcom o štúdium cudzích jazykov na Jazykovej škole Trenčín oznamujeme, že vstupné testy pre nový školský rok 2021/2022  sa budú konať v dňoch 23. a 24.6.2021 o 16.00 a zápis bude prebiehať 28. a 29.6.2021 v čase od 14.00 do 17.00.  Vstupné testy sa netýkajú záujemcov o kurzy pre začiatočníkov. Na začiatočníkov sa tešíme až na zápise. Všetkých záujemcov o cudzie jazyky srdečne pozývame.
            O prípadných zmenách vás budeme informovať na stránke školy www.sjstrencin.sk. Informovať sa môžete aj telefonicky alebo mejlom.

          • Žiaci prijatí do 1. ročníka

          • Vážení rodičia!

            Rozhodnutia o prijatí do 1. ročníka budeme vydávať nasledovne:

            20.5.2021 (štvrtok) od 7.00 do 10.00 hod. a od 14.00 do 17.00 hod.

            21.5.2021 (piatok) od 7.00 do 10.00 hod. a od 13.00 do 15.00 hod.

            Rozhodnutie vydávame pre oboch rodičov. Prineste si so sebou občiansky preukaz.

            Zoznam prijatých detí nájdete v prílohe pod kódom z prihlášky.

          • Predkladanie vyhlásenia o bezinfekčnosti

          • Vážení rodičia!

            Prosíme Vás, aby ste dôsledne dodržiavali usmernenie MŠVVaŠ o predkladaní čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti:

            „Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.“

            Stačí odkliknúť cez Edupage a máte to bez problémov vyriešené! Inak Vás musíme kontaktovať a žiak nemôže bez vyhlásenia navštevovať školu.

             

          • Deň Zeme

          • Deň Zeme už tradične oslavujeme 22. apríla. Sviatok je ovplyvnený pôvodnými dňami Zeme, ktoré sa konali pri oslavách jarnej rovnodennosti a oslavovali príchod jari. Deň Zeme je v súčasnosti ekologicky zameraný sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia. Svojimi aktivitami výrazne zasahujeme do toho, ako vyzerá príroda a svet okolo nás. Preto sme sa aj my deti z ŠKD zapojili do tejto akcie. V týždni od 19.04. do 23.04. 2021  sme sa v oddeleniach rozprávali o tom, ako môžeme každý deň a pri rôznych činnostiach chrániť našu planétu Zem. Od rozprávania sme prešli k činnostiam. Sadili sme rastlinky, čistili okolie, zbierali odpadky a dokonca sme urobili pokus s čističkou vody, kde sme mohli vidieť ako sa čistí voda v prírode. Na záver týždňa deti maľovali, kreslili, rôznymi technikami tvorili krásne práce ku Dňu Zeme, ktoré zdobia naše nástenky v ŠKD.  Fotogaléria

          • V pondelok konečne do školy!

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že od pondelka 10.5.2021 nastupujú na prezenčné vyučovanie aj žiaci 5.-7. ročníka. Podmienkou nástupu je vyplnenie čestného prehlásenia o bezinfekčnosti cez Edupage (v časti Žiadosti/Vyhlásenia) alebo prinesenie vypísaného tlačiva uvedeného nižšie.

            Príchod žiakov ráno:

            5. roč.   7.45 – 7.55 hod.

            6. roč.   7.55 – 8.05 hod.

            7. roč.   8.05 – 8.15 hod.

            Žiaci budú mať v pondelok skrátené vyučovanie – 5. a 6. roč. 4 hodiny, 7. roč. 5 hodín.