• Dištančné vzdelávanie

          • Od pondelka 26.10. prechádzajú žiaci 2. stupňa (teda 5. až  9. roč.) na dištančné vzdelávanie. Žiaci 1. stupňa a ŠKD pokračujú v normálnom režime.

            - Dočasný rozvrh dištančného vzdelávania pre žiakov 2. stupňa je prístupný na našej webstránke na ľavej lište – odkaz Online rozvrhy pre 2. stupeň. Na základe usmernenia MŠ SR je zredukovaný na hlavné vzdelávacie oblasti (žiaci majú menej hodín). Je dôležité, aby žiaci tento dočasný rozvrh dodržiavali a zúčastňovali sa hodín presne podľa rozvrhu a načas – po dohode s jednotlivými vyučujúcimi cez Edupage musia žiaci absolvovať niektoré hodiny online a niektoré hodiny offline. Všetci žiaci majú alebo dostanú v najbližších dňoch prístupové údaje do MS Teams, aby sa mohli spojiť v dohodnutý čas s vyučujúcimi online. Ostatné hodiny budú prebiehať tak, že vyučujúci budú v čase vyučovacej hodiny komunikovať so žiakmi cez Edupage alebo prostredníctvom mailov a poskytovať im konzultácie a zadania úloh. Úlohy z výchovných predmetov budú zadávané raz za dva týždne, vždy v pondelok.

            - POZOR! Dištančné vzdelávanie neznamená, že vyučovanie sa prerušuje, mení sa len formavšetky povinnosti týkajúce sa účasti a aktivity na vyučovaní zostávajú nezmenené pre rodičov aj žiakov. Žiaci budú regulérne hodnotení za svoje vypracované úlohy. Takisto neúčasť alebo nemožnosť zúčastniť sa vyučovania na diaľku musí byť písomne ospravedlnená rodičom cez Edupage alebo mailom u triednych učiteľov.

            - Žiaci, ktorí nebudú mať možnosť sa dištančne vzdelávať, budú kontaktovať svojich triednych učiteľov a dohodnú si ďalší postup.

            - Všetci žiaci 2. stupňa sú od pondelka automaticky odhlásení z obedov.

            - Dištančné vzdelávanie bude prebiehať od 26.10. do 27.11.2020 alebo podľa pokynov MŠ SR. 

            Veríme, že to spolu zvládneme!

          • Sprísnené opatrenia od 12.10.2020

          • - všetky krúžky bez ohľadu na zameranie sú zrušené do odvolania 

            - nosenie rúšok je povinné pre všetkých žiakov (aj 1. stupeň, aj školský klub detí) - zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška a papierové jednorazové vreckovky

            - stále platí prísny zákaz vstupovania rodičov (a všetkých neoprávnených osôb) do vnútorných priestorov školy a školskej jedálne

            - súkromná ZUŠ v priestoroch našej školy vo výtvarnom a tanečnom odbore sa nebude vyučovať, hudobný odbor pokračuje len individuálne podľa rozvrhu (pre bližšie informácie volajte 0948644660 - p. Orichová)

          • Rodičovský príspevok odsúhlasený

          • Vážení rodičia!

            V období od 29.9. do 9.10.2020 prebiehalo cez Edupage hlasovanie o rodičovskom príspevku. Hlasovania sa zúčastnilo 533 zákonných zástupcov žiakov, čo je 71,3% oprávnených osôb. Z nich 519 (97,4%) hlasovalo za a 14 (2,6%) hlasovalo proti, takže môžeme skonštatovať, že nadpolovičnou väčšinou ste odsúhlasili rodičovský príspevok vo výške 15€ na žiaka na šk. rok 2020/2021.

            Rodičovský príspevok je bývalý príspevok pre združenie rodičov. V našom prípade ide o príspevok, ktorý rodičia venujú škole a peniaze sa vložia na účet nášho neinvestičného fondu Ďeťom, z ktorého škola financuje mimovyučovacie aktivity pre deti, napr. mikulášsky balíček pre každého žiaka, autobus na lyžiarsky kurz, ceny pre žiakov do súťaží organizovaných školou, knižné odmeny pre žiakov na konci šk. roka, dovybavenie šk. knižnice, estetizáciu priestorov školy a pod. Každoročne na prvom RZ majú rodičia možnosť nahliadnuť do čerpania finančných prostriedkov neinvestičného fondu. Naozaj sa všetky prostriedky používajú len pre žiakov. Nakoľko školy sú finančne poddimenzované, sme Vám vďační, že nám aj takto viete pomôcť zlepšovať podmienky v škole.

          • Začiatok činnosti krúžkov

          • Od pondelka 5.10.2020 začínajú svoju činnosť záujmové krúžky s výnimkou tých, ktoré sa mali konať v telocvičniach a na plavárni. Žiadame žiakov, aby počas krúžkovej činnosti mali na sebe rúška a dodržiavali všetky hygienické predpisy.

          • Vážení rodičia!

          • Nakoľko súčasná situácia nedovoľuje zorganizovať klasické rodičovské združenie, prosíme Vás takouto formou o odsúhlasenie rodičovského príspevku prostredníctvom aplikácie EDUPAGE. Takisto Vás žiadame o podpísanie oboznámenia so šk. poriadkom, ktoré Vám prinesú Vaše deti. V prípade potreby kontaktujte triednych učiteľov svojich detí elektronicky. Ďakujeme za pochopenie.

          • Ambasádor športových aktivít

          • V rámci projektu SZĽH a v spolupráci s mestom Trenčín sa v popoludňajších hodinách uskutočňujú tento rok aj na našej škole športové voľnočasové aktivity v ŠKD pod vedením odborne vyškoleného ambasádora športových aktivít Tomáša Halása. Ambasádor športových aktivít pripravuje priestory a pomôcky na športové aktivity a vykonáva dozor pri voľnom športovaní detí. Pomáha rozvíjať pohybové aktivity žiakov ZŠ. Ambasádori pôsobia aj na iných základných školách. Pravidelne sa vzdelávajú prostredníctvom programov SZĽH, Iuventy, Rady mládeže a pod. Sú vzdelaní v prvej pomoci a dokážu ju poskytnúť. Veríme, že deti pod vedením ambasádora objavia čaro pohybu a budú sa „hýbať“ aj inokedy a pravidelne.

        • Matematický klokan
          • Matematický klokan

          • Zapojení žiaci prvého stupňa našej školy sa v júni počas dištančného vzdelávania zapojili online do súťaže "Matematický klokan". V celoslovenskej súťaži sa medzi 20% najúspešnejších žiakov zaradili a titul úspešný riešiteľ získali títo žiaci- Hudec, Zámečníková, Mokrišová, Plšek, Kuna, Urbanová, Predný, Duchovný, Temjaková, Nosková, Dobiaš, Kováčová, Antal, Repová, Sapáčková, Žiaková, Srnánek, Šrom, Kováčová, Masica, Homola a Juraj. Blahoželáme. Za prípravu ďakujeme triednym pani učiteľkám a rodičom a za organizáciu pani učiteľke Bobotovej.  Fotogaléria

          • Ospravedlňovanie žiakov

          • Zákonný zástupca/žiak predkladá po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti.pdf​​​​​​​

            Zákonný zástupca/žiak predkladá po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní viac ako 5 pracovných dní (víkendové dni a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. 

            Zhrnutie: Do 5 dní – vyhlásenie o bezinfekčnosti – rodič, viac ako 5 dní – potvrdenie o chorobe – lekár

          • Zber papiera

          • Od pondelka 28. septembra do stredy 30. septembra sa uskutoční tradičný jesenný zber papiera. Kontajner na papier bude pristavený na obvyklom mieste - na parkovisku za jedálňou vždy v čase od 14. hodiny do 18. hodiny. Nosiť môžete noviny, časopisy, letáky a knihy bez tvrdých obalov. Prinesený papier však musí byť zviazaný v balíkoch, nie v kartónových škatuliach alebo v igelitových taškách. Zapojte sa všetci, jednotlivci aj triedne kolektívy. Na víťazov jednotlivcov čakajú sladké odmeny, pre víťazné triedy sú pripravené finančné odmeny a najúspešnejšej triede na obidvoch stupňoch bude udelený deň voľna určený na školskú akciu.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Tak, ako po minulé roky, aj tento rok sa 18. septembra 2020 zapojila naša škola do charitatívnej zbierky Biela pastelka.  Naši žiaci z 8.B a 9.A triedy navštívili žiakov s pokladničkou.  Podporili sme nevidiacich a slabozrakých. Za vyzbierané peniaze pomôže organizácia pri nácviku s bielou palicou alebo pri písaní Braillovým písmom. Aj naši žiaci ukázali, že majú srdiečko na správnom mieste 😊 Ako malú pamiatku si odniesli bielu pastelku. A koľko sme tento rok vyzbierali? Presne 129,10 €. Ďakujeme všetkým. Fotogaléria

          • OZNAM

          • Rodičia nemôžu vstupovať do priestorov školy a školskej jedálne a brať si obed pre svoje dieťa do obedára. Takýto postup je prísne zakázaný!

          • Ranný ŠKD

          • Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom, že od 16.9.2020 bude v prevádzke aj ranný školský klub v čase od 6.00 do 7.30 hod. v pavilóne D na prízemí. Žiadame rodičov, aby pre deti zabezpečili ochranné rúško, pri vstupe bude zabezpečená dezinfekcia.

          • Začiatok šk. roka 2020/2021 pre 1. ročník

          • 8.00 hod. v triedach

            - príchod do školy medzi 7.30 až 8.00 hod. cez bočný vchod do pav. D (malý pavilón od Šafárikovej ulice)

            - pri vchode povinná dezinfekcia rúk, vstup len s ochranným rúškom, dodržiavanie odstupov

            - pri vstupe sa dozviete od zamestnancov, do ktorej triedy Vaše dieťa patrí (z dôvodu ochrany osobných údajov – GDPR – nemôžeme zverejňovať zoznamy žiakov)

            - prosíme Vás, aby s prváčikom prišiel len jeden zákonný zástupca z dôvodu pandémie koronavírusu

            - v triedach sa dozviete všetky potrebné informácie, predpokladaný koniec je 9.30 hod., potom žiaci odchádzajú domov

            - v triede treba odovzdať vyplnené Tlacivo_Zdravotny_dotaznik_a_vyhlasenie_zak._zastupcu_dietata.pdf

            POZOR! Prvý školský deň 2.9.2020 sa v ŠJ nevarí a nie je v prevádzke ani školský klub detí. Obedy a ŠKD fungujú až od 3.9.2020 (okrem ranného ŠKD).

            Pokyny_pre_ziakov_platne_od_3.9.2020.pdf​​​​​​​

            Tlacivo_Zdravotny_dotaznik_a_vyhlasenie_zak._zastupcu_dietata.pdf

            ​​​​​​​

            Informácie pre rodičov prvákov

            Milí rodičia,

            pripravte si prosím, nasledujúce školské potreby pre deti :

            • v peračníku podpísané 3 ceruzky č.2 HB, pastelky 12 farieb (odporúčané značky MAPED, alebo KOH - I – NOOR), guma, strúhadlo  na ceruzky s krytom, nožnice,
            • v textilnom uzatvárateľnom vrecku podpísaný úbor na telesnú výchovu : tričko s krátkym rukávom, biele ponožky, krátke nohavice, tepláková súprava, cvičky alebo tenké tenisky s nešmykľavou bielou podrážkou, hygienické vreckovky, 2 rúška
            • vrecúško s prezuvkami  ( s pevnou pätou a nie s čiernou podrážkou) tiež  podpísané,
            • slovníček č. 624, 2 ks,
            • zošit : č. 420
          • Oznam ŠKD

          • Dňa 30.6. 2020 bude ŠKD v prevádzke nasledovne:

            Ranný ŠKD:                           6,30  -    7,30

            Poobedný ŠKD:                   10.00 -   16,30

          • Oznam o rannom ŠKD

          • Ranný ŠKD pre žiakov 1.-3. ročníka bude v prevádzke od 22.6. do 30.6.2020 v čase od 6.30 hod. do 7.30 hod. v pavilóne D.