• Vzdelávanie od 3.5.2021

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že od pondelka 3. 5. 2021 už škola nevyžaduje od žiakov II. stupňa a od zákonných zástupcov žiakov I. a II. stupňa negatívny test na COVID-19.

            Žiaci 5.-7. ročníka podľa v súčasnosti platného COVID automatu zostávajú na dištančnej forme vzdelávania.

             

          • Žiaci 5. až 7. ročníka zostávajú doma

          • Keďže okres Trenčín zostáva bordový, žiaci 5. až 7. ročníka pokračujú od 26.4.2021 v dištančnej výuke. Nastali drobné zmeny v dištančnom rozvrhu, všimnite si presuny niektorých predmetov.

            Tešíme sa, že sa čoskoro uvidíme!

          • Prezenčná výučba žiakov 8. a 9. ročníka začína 19. apríla 2021

          • Žiaci nastupujú v pondelok nasledovne:

            8. ročník              7.50 – 8.00 hod.

            9. ročník              8.00 - 8.10 hod.

            Pri vchode každý žiak odovzdá vyplnené Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a k nahliadnutiu negatívny test na Covid-19 – svoj aj oboch zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti, resp. potvrdenie o prekonaní Covid-19 alebo potvrdenie o výnimke z testovania.

            Negatívny test nesmie byť starší ako 7 dní. Po vypršaní platnosti testu musí žiak aj zákonný zástupca neodkladne doložiť nový test, inak dieťa nebude môcť navštevovať školu. Triedni učitelia budú kontrolovať platnosť testov a komunikovať s rodičmi.

            Kvôli zrýchlenej administrácii pri kontrole požadovaných tlačív môžete posielať triednym učiteľom cez Edupage alebo emailom naskenované alebo nafotené platné negatívne testy. Alternatívou je aj screenshot obrazovky, resp. sms správa o negatívnom výsledku testu s čitateľným dátumom. Škola bude s poskytnutými údajmi narábať len za účelom začatia prezenčného vyučovania a podľa platných nariadení GDPR.

            Žiak môže vstúpiť do budovy školy len s dýchacími cestami prekrytými ochranným rúškom alebo respirátorom. V pondelok si prinesie písacie potreby a prezúvky. Ostatné informácie o organizácii vyučovania sa dozvedia žiaci od triednych učiteľov po nástupe do školy.

            Školská jedáleň bude k dispozícii v štandardnom režime, prosíme o včasné odhlasovanie zo stravovania.

            UPOZORNENIE

            Je potrebné, aby rodičia svoje deti pred nástupom do škôl dali otestovať antigénovým testom v prípade, ak pre nich neplatí výnimka z testovania. Testovanie môžu absolvovať už od stredy 14. 04. 2021. Test im platí 7 dní a vyhnú sa tak dlhým radom v súkromných MOM počas soboty a nedele. Mesto Trenčín ako zriaďovateľ základných škôl nebude z dôvodu potreby testovania žiakov 8. a 9. ročníkov vytvárať nové mobilné odberové miesta.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Základná škola, Ul. L. Novomeského 11, Trenčín oznamuje, že

            zápis žiakov do prvého ročníka na školský rok 2021/2022 sa uskutoční

            12. a 13. apríla 2021 (pondelok, utorok) od 14.00 do 17.00 hod.

            v priestoroch školy BEZ OSOBNEJ ÚČASTI DIEŤAŤA

                         

            Pred zápisom je potrebné vyplniť online elektronickú prihlášku, ktorú podpíšu zákonní zástupcovia osobne pri zápise. Ak nemáte možnosť vyplniť prihlášku vopred elektronicky, môžete si ju v papierovej forme vyzdvihnúť v škole po telefonickom dohovore (tel. 032 6524 531) alebo bude vyplnená pedagógom priamo pri zápise.

             

            Je potrebné, aby sa zápisu zúčastnili obaja rodičia !

             

            So sebou si treba priniesť:

            a) rodný list dieťaťa (originál),

            b) platný občiansky preukaz oboch prítomných zákonných zástupcov,

            c) finančnú čiastku 10,-€ na zakúpenie predpisových zošitov k šlabikáru,

            d) výsledok vyšetrenia z poradenského zariadenia, ak máte

             

            V prípade, že sa zápisu nezúčastnia obaja zákonní zástupcovia dieťaťa, prítomný rodič si môže stiahnuť na našom webe tlačivo „Súhlas druhého rodiča so zápisom“, ktoré už vyplnené a podpísané prinesie na zápis.

             

            Ak druhý rodič nežije v spoločnej domácnosti a nie je možné získať jeho písomný súhlas, priamo pri zápise prítomný rodič podpíše čestné prehlásenie, že informoval druhého z rodičov o zápise dieťaťa na našu školu.

             

            Ak žijú rodičia dlhodobo v zahraničí, vyplnia žiadosť o osobitný spôsob plnenia školskej dochádzky.

             

            V zmysle platnej legislatívy riaditeľ školy vydá rozhodnutie o prijatí dieťaťa do 15. júna 2021. Zoznam prijatých detí bude zverejnený na webstránke školy – každé dieťa má na prihláške pridelený jedinečný kód, ktorý bude uvedený v zozname prijatých. O spôsobe prevzatia rozhodnutí budete informovaní prostredníctvom webstránky školy.

             

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom rodiča. Zápisu v ZŠ sa musia zúčastniť aj deti, ktoré budú pokračovať v materskej škole. Rodič pri zápise musí informovať ZŠ, že jeho dieťa bude mať predĺžené predprimárne vzdelávanie.

             

            Základné dokumenty a informácie sú prístupné na www.zsnovotn.edupage.org:

            Súhlas_druhého_rodiča_so_zápisom.pdf

            Čestné_prehlásenie_zákonneho_zástupcu.pdf

            Žiadosť_o_osobitný_spôsob_plnenia_šk_dochádzky.pdf

             

            Žiadame rodičov, aby sa k zápisu dostavili s respirátorom a dodržiavali bezpečnostné opatrenia. Ďakujeme.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Aj tento rok sa naši žiaci 2.- 4. ročníkov zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže "Všetkovedko". Podarilo sa im zapojiť a obstáť v konkurencii. Úspešní riešitelia sa zaradili medzi 30% najúspešnejších z celého Slovenska. Najviac sa darilo a Všetkovedkom školy sa tento rok stala žiačka 2.B- Emka Turzíková. Všetkým žiakom blahoželáme a za organizáciu ďakujeme p.uč. Bobotovej a Poláčkovej. Fotogaléria

          • Návrat do školy 7. apríla 2021 - 1. stupeň

          • Na základe aktuálnych informácií oznamujeme, že prezenčná výučba žiakov 1. stupňa bude obnovená v stredu 7. apríla 2021.

            Žiaci nastupujú v stredu podľa harmonogramu:

            1. ročník              7.20-7.40 hod.

            2. ročník              7.40-7.55 hod.

            3. ročník              7.55-8.05 hod.

            4. ročník              8.05-8.15 hod.

            - od štvrtka bude vstup do školy v štandardnom režime od 7.35 do 8.00 hod.

             

            Pri vchode každý žiak odovzdá vyplnené Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a k nahliadnutiu negatívne testy oboch zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti, resp. potvrdenie o prekonaní Covid-19 alebo potvrdenie o výnimke z testovania. Takisto bude akceptovaný aj doklad o druhom zaočkovaní, po ktorom uplynulo 14 dní.

            Negatívny test nesmie byť starší ako 7 dní. Po vypršaní platnosti testu musí zákonný zástupca neodkladne doložiť nový test, inak dieťa nebude môcť navštevovať školu. Triedne učiteľky budú kontrolovať platnosť testov a komunikovať s rodičmi.

            Kvôli zrýchlenej administrácii pri kontrole požadovaných tlačív môžete v utorok 6.4. posielať triednym učiteľkám cez Edupage alebo emailom naskenované alebo nafotené platné negatívne testy zákonných zástupcov. Alternatívou je aj screenshot obrazovky, resp. sms správa o negatívnom výsledku testu s čitateľným dátumom. Škola bude s poskytnutými údajmi narábať len za účelom začatia prezenčného vyučovania a podľa platných nariadení GDPR.

             

            ŠKD bude fungovať v riadnom režime po vyučovaní. Ranný ŠKD bude v činnosti od pondelka 12.4.2021.

            Školská jedáleň bude k dispozícii v štandardnom režime, prosíme o včasné odhlasovanie zo stravovania.

            Ak dieťa nenastúpi na prezenčné vzdelávanie, bude naďalej vzdelávané len formou zadávania úloh (nie online formou).

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia, sprístupnili sme elektronickú prihlášku na zápis do 1. ročníka (hlavné menu – zelená lišta hore). Bližšie informácie o zápise (či a akou formou sa bude konať) zverejníme po usmernení od zriaďovateľa.

          • Pomôžte nám 2 % z daní

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Tak ako po iné roky zasa je tu možnosť rozhodnúť sa, komu venujete 2% svojich odvedených daní. My sa na Vás obraciame s prosbou, aby to bol náš neinvestičný fond DEŤOM, ktorý pomáha škole zlepšovať výchovno-vzdelávací proces a prostredie, v ktorom sa učia Vaše deti. Týmto Vám zároveň veľmi pekne ďakujeme za minuloročné príspevky. Každá pomoc z Vašej strany je vždy vítaná. Získané finančné prostriedky využívame výhradne pre žiakov našej školy (lyžiarsky výcvik, škola v prírode, ceny do súťaží, odmeny pre žiakov a pod.). Prosíme Vás aj o propagovanie tejto formy pomoci škole medzi svojimi známymi, ale i vo firmách, s ktorými máte kontakt. Postup poukazovania 2% (3%) zo zaplatenej dane za rok 2020 je uvedený na našej stránke v záložke 2% z dane. Po vyplnení Vyhlásenia, ku ktorému pripojíte Potvrdenie o zaplatení dane, môžete vyplnené tlačivá vhodiť do poštovej schránky umiestnenej na bráne školy od Šafárikovej ulice alebo doručiť na daňový úrad.

            Vopred Vám ĎAKUJEME za pomoc!

          • Organizácia nástupu do školy od 22.2.2021

          • Žiaci nastupujú v pondelok podľa harmonogramu:

            1. ročník              7.20-7.40 hod.

            2. ročník              7.40-7.55 hod.

            3. ročník              7.55-8.05 hod.

            4. ročník              8.05-8.15 hod.

            - od utorka bude vstup do školy v štandardnom režime od 7.35 do 8.00 hod.

            V pondelok pri vchode každý žiak odovzdá vyplnené Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.pdf) a k nahliadnutiu negatívne testy oboch zákonných zástupcov žijúcich v spoločnej domácnosti, resp. potvrdenie o prekonaní Covid-19 alebo potvrdenie o výnimke z testovania. Takisto bude akceptovaný aj doklad o druhom zaočkovaní, po ktorom uplynulo 14 dní.

            Negatívny test nesmie byť starší ako 7 dní. Po vypršaní platnosti testu musí zákonný zástupca neodkladne doložiť nový test, inak dieťa nebude môcť navštevovať školu. Triedne učiteľky budú kontrolovať platnosť testov a komunikovať s rodičmi.

            Kvôli zrýchlenej administrácii pri pondelkovej kontrole požadovaných tlačív môžete posielať triednym učiteľkám cez Edupage alebo emailom naskenované alebo nafotené platné negatívne testy zákonných zástupcov. Alternatívou je aj screenshot obrazovky, resp. sms správa o negatívnom výsledku testu s čitateľným dátumom. Škola bude s poskytnutými údajmi narábať len za účelom začatia prezenčného vyučovania a podľa platných nariadení GDPR.

            ŠKD bude fungovať v riadnom režime po vyučovaní. Ranný ŠKD nebude.

            Školská jedáleň bude k dispozícii v štandardnom režime, prosíme o včasné odhlasovanie zo stravovania.

            Ak dieťa nenastúpi na prezenčné vzdelávanie, bude naďalej vzdelávané len formou zadávania úloh (nie online formou).

            Informacna_povinnost.pdf

             

          • NÁSTUP DO ŠKOLY - 22.2.2021

          • Vážení rodičia a žiaci!

            Na základe rozhodnutia krízového štábu mesta Trenčín sa v pondelok 22.2.2021 otvára škola pre žiakov 1. stupňa.

            Podmienky nástupu žiaka do školy:

            - zdravotný stav bez príznakov ochorenia

            - negatívny test obidvoch jeho zákonných zástupcov nie starší ako 7 dní

            - čestné vyhlásenie.

            Bez čestného vyhlásenia a negatívnych testov zákonných zástupcov nebude žiak vpustený do budovy školy. Keďže celoplošné testovanie v Trenčíne cez víkend nebude, testy si zákonní zástupcovia musia zabezpečiť sami v dostupných MOM zverejnených na webovej stránke mesta Trenčín.

            Ďalšie informácie a tlačivo čestného vyhlásenia zverejníme už čoskoro.

            Priebežne už môžete posielať triednym učiteľkám prostredníctvom emailu alebo cez Edupage naskenované alebo nafotené platné negatívne testy zákonných zástupcov. Tí, ktorí prekonali Covid-19, nemusia mať negatívny test, stačí potvrdenie o prekonaní Covid-19 nie staršie ako 3 mesiace.

          • Návrat žiakov do škôl - info k 8.2.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe odporúčania Krízového štábu mesta Trenčín a Rozhodnutia RÚVZ  Trenčín zostanú základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trenčín od 08. 02. 2021 zatvorené. Možný nástup je plánovaný až po jarných prázdninách (15.- 21.2.2021). Situácia sa stále vyvíja, priebežne Vás budeme informovať. Vieme, že to nie je jednoduché, ale musíme vydržať!

          • Informácia k polročnému hodnoteniu

          • V zmysle usmernenia MŠ SR sú žiaci hodnotení v riadnom termíne k 31.1.2021.

            Žiaci 2.-9. ročníka budú hodnotení známkami, žiaci 1. ročníka budú mať z hlavných predmetov slovné hodnotenie.

            Len žiaci, u ktorých nebolo možné z objektívnych dôvodov uzatvoriť známku v riadnom termíne, budú mať predĺženú klasifikáciu do 31.3.2021.

            Výpis z polročnej klasifikácie dostanú rodičia prostredníctvom rodičovského konta v Edupage.

          • RZ pre rodičov žiakov 9. ročníka

          • Vážení rodičia!

            Informácie o nových termínoch prijímacieho konania na SŠ nájdete na stránke školy v časti: O škole - Inkluzívny tím - výchovný poradca. 

            Vo štvrtok 28.1.2021 sa uskutoční online rodičovské združenie pre rodičov deviatakov, kde Vám poskytnem bližšie informácie o priebehu prijímacieho  konania. Mgr. Majeriková Iveta, výchovný poradca

          • Aktuálne info - 22.1.2021

          • Vážení rodičia!

            Žiadne nové informácie Vám nevieme poskytnúť. Určite sledujete médiá. Viete, že cez víkend prebehne celoslovenské testovanie. Zatiaľ platí, že žiaci 1. aj 2. stupňa naďalej zostávajú doma a vyučovanie prebieha dištančne. Pri akejkoľvek zmene Vás budeme informovať.

                                                                                                                                    Vedenie školy

          • Aktualizácia informácií k otváraniu škôl

          • V piatok 8. januára 2021 zasadal online mestský krízový štáb. Jedným z jeho záverov je, že v Trenčíne materské a základné školy zostanú zatvorené do 25. januára 2021 – do skončenia lockdownu a do testovania zamestnancov škôl a škôlok, žiakov 2.stupňa + jedného z rodičov každého žiaka (23. – 24.1.). Dôvodom je epidemiologická situácia v meste a jeho okolí. „Sme v neustálom kontakte s RÚVZ Trenčín a rozhodujeme sa na základe aktuálnych informácií a predpokladov. Aktuálna epidemiologická situácia, teda ochrana zdravia našich obyvateľov je pre nás absolútnou prioritou, ktorá je nad všetkým ostatným. Budúci týždeň vo štvrtok bude mať mesto ďalší krízový štáb a podľa správy z RÚVZ sa budeme rozhodovať. Situáciu budeme v Trenčíne vyhodnocovať každý týždeň,“ dôvodí primátor R. Rybníček.

          • Aktuálne informácie k nástupu do školy

          • Vážení rodičia!

            Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu boli ministrom školstva vydané nasledovné pokyny týkajúce sa vyučovania v najbližších dňoch:

            • Od 11.1. 2021 sa bude vyučovanie realizovať dištančným spôsobom – na prvom aj na druhom stupni základných škôl (Žiaci II. stupňa pokračujú v upravenom rozvrhu, žiaci I. stupňa sa riadia pokynmi svojich triednych učiteliek)
            • Od 18.1.2021 sa bude vyučovanie na I. stupni ZŠ realizovať prezenčnou formou, na II. stupni bude vzdelávanie pokračovať dištančnou formou
            • V dňoch 22.1.2021 – 24.1.2021 sa bude vykonávať testovanie* žiakov II. stupňa, ich rodičov a zamestnancov škôl a školských zariadení
            • Od 25.1.2021 by vzdelávanie na oboch stupňoch ZŠ malo byť realizované prezenčnou formou

            * V súvislosti s plánovaným testovaním a potrebou jeho organizačného zabezpečenia žiadame rodičov, aby nanajvýš zodpovedne pristúpili k vyjadreniu záujmu o testovanie, a teda i nástupu žiakov na prezenčné vyučovanie. Pri zisťovaní záujmu v decembri sa vyjadrilo iba približne 60 percent rodičov. Takáto spätná väzba môže viesť k značným komplikáciám pri zabezpečovaní testovania,  a teda i obnoveniu prezenčného vyučovania na druhom stupni. Opätovné zisťovanie záujmu o testovanie budeme realizovať v najbližších dňoch, najneskôr do 10.1.2021.

            Zároveň sa obraciame s prosbou o pomoc na rodičov, ktorí spadajú do niektorého z nasledovných profesijných zaradení:

            • lekár,
            • zubný lekár,
            • sestra,
            • zdravotnícky záchranár,
            • praktická sestra,
            • profesionálny vojak, ktorý vykonáva zdravotnícke povolanie,

            a boli by ochotní vypomôcť pri testovaní na pozícii zdravotníka, aby kontaktovali mesto Trenčín prostredníctvom linku https://forms.gle/7tUk1w1DLeBB7QFm9  najneskôr do 10.1.2021. Ďakujeme.

            Samozrejme, situácia sa stále vyvíja a v prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme informovať.

          • Oznam ŠJ

          • Školská jedáleň oznamuje, že od 1. januára 2021 sa výška platby za obedy nemení. Obedy na január 2021 zaplaťte, prosím, do 20. decembra 2020.